A Guinness név egybeforrt a kiváló minőséggel és a karakteres ízzel. 1759-ben alapult a cég és a helyi kereslethez alkalmazkodva fekete sört kezdett el gyártani, sikerének köszönhetően tíz évvel később, már exportálták a sört Nagy-Britanniába. A népszerűség megmaradt és mára talán Írország legismertebb márkájává vált.

A sör ízét és színét a két és fél órán át 230 fokon pörkölt árpaszemek adják. Az őrölt gabonát forró vízzel keverik, erjesztik, ez után jön a leforrázás és a szűrés, majd hozzáadják a komlót. Mivel felső erjesztésű sörről van szó, a tetején levő krémes habban található a sörélesztő.

Nálunk az 1959 óta létező 0,44l-es, dobozos kiszerelést ihatjátok, mégpedig azért, mert ebben van egy műanyag golyó, mely felbontás után nitrogéngáz-keveréket bocsát ki magából, így jobb lesz a sör minősége és a hab sem veszít krémességéből, vagyis a csapolt sör élményét nyújtja.

Orvosok szerint jót tesz a szívnek és a fogyni vágyók is nyugodtan ihatják alacsony energia tartalma okán, mondhatni gyógyszer. 😉

2017.06.07.