Kiváló magyar söröket kóstolhattok nálunk! A Horizont sörfőzdéből kínálunk nektek egy IPA-t és egy APA-t. A Horizont sörfőzde egy Budapesten található kisüzemi sörfőzde; a Kraft mozgalom egyik alapítója. Céljuk kifinomult, letisztult söröket készíteni melyek a nemzetközi porondon is megállják helyüket. Jól haladnak céljaik felé, hiszen többek között a Dublini sörversenyt is megnyerték idén.

Tőlük kóstolhatjátok, tehát a Gentle Bastard IPA-t. Az IPA (Indian Pale Ale) egy tradicionális angol sör, melyet Indiába (hajdani koronagyarmat) szállítottak, ezért úgy kellett elkészíteni, hogy kibírja a hosszú hajóutat. Jellemzően magas a komlótartalma, keserű és testes az íze. A Gentle Bastard IPA-t intenzív aromák és telt, malátás test jellemzi, köszönhetően a maris otter malátának. A sör kettősségéről a hidegkomlózás során adagolt amerikai komlók gondoskodnak.

A Horizont másik söre az American Pale Ale. Az APA abban tér el az IPA-tól, hogy gyengébb, az APA általában 4-5%-os söröket jelent. Egyféle komlóval készül, különböző főzési időpontokban kerül be a komló és eltérő időtartamig történik annak az adott komlónak a forralása. A mi APA-nk a karakteres illattal rendelkező citra komlóból készítette a Horizont sörfőzde.

Éljen a magyar sör!

2017.07.11.