standard-title Quiz Night a Hangoló Sörözőben

Quiz Night a Hangoló Sörözőben

Bookmark Sidebar
Hangolo Quiz Night
Egy ideje van lehetőség megyeszékhelyünkben is a felszabadult hangulatban történő ’elmeháborúra’, hiszen hétfő esténként 8 órától Quiz Night-ot tart a Hangoló Sörház. Régi idők kvíz játékai modern köntösbe bújtatva, ráadásul csapatban!

A QuizNight az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz (magyarul bárkvíz, vagy kocsmakvíz) műfaj magyarországi változata. A játék alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartanak minden héten, és az itthon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek, hanem csapatok versenyeznek egymással. A játékba minden kötelezettség nélkül, akár a játék közepén is be lehet szállni (csupán egy csapatnevet kell kitalálni), így a későn érkezőknek is remek szórakozást jelent.

Nyeremények is kiosztásra kerülnek minden este, amely a Hangolóban egy üveg bor és egy Bernard Sörzsiráf (3liter prémium cseh sör).

A QuizNightra 2-6 fős csapatok járnak, de nagyobb csoportoknál mínuszpont ellenében akár többen is indulhatnak.

A quiz játék két kérdéses fordulóból áll, a két forduló között villámkérdés körrel. A quiz végén a két fordulóban legtöbb pontot szerzett csapat nyeri meg a Sörzsiráfot, a villámkérdések nyertesei pedig egy üveg borral lesznek gazdagabbak!

A heti rendezésű quizek résztvevő helyszínei között bajnokság is folyik, aminek a pontjai a QuizNight honlapján megtekinthetők. A legjobb csapatok minden helyszínről a döntőbe juthatnak, ahol már nagyobb értékű nyereményekért is megy a küzdelem.

A kérdéseket minden héten egyedileg állítják össze a legkülönfélébb témákból. Legnépszerűbb témák a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika, gazdaság stb. Így minden korosztály megtalálja a neki kedvező/tetsző kérdéseket.